Kurssit 2023

Polar
Kesäkurssille saaristoon!

Paraisten Urkupäivät on 44-vuotias festivaali, jonka yhteydessä järjestetään laulu- ja urkukursseja opiskelijoille ja kirkkomuusikoille sekä muille musiikista kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

 

URKUJENSOITTO

Franz Danksagmüller
Kari Vuola

LAULUTEKNIIKKA JA ÄÄNENKÄYTTÖ

Hanna Lehtonen
korrepetiittorina Mikko Heininen

URKUIMPROVISAATIO, LITURGINEN URKUJENSOITTO

Kari Vuola

 

Kurssiohjelma

Kurssilaiset sopivat opetusaikataulusta yhdessä opettajien kanssa. Opetus tapahtuu Paraisten kirkossa, kappeleissa ja seurakuntatalolla, joista kurssilaisille on varattu myös harjoittelutilaa. Urkupäivät sekä kurssitoiminta avataan yhteisellä kokoontumisella tiistaina 15.8. kello 9 Paraisten seurakuntatalolla ja päättyy oppilaskonserttiin/-konsertteihin perjantaina 19.8.2023.

 

KONSERTIT

Kurssilaiset pääsevät Urkupäivien konsertteihin ilmaiseksi. Konserttiohjelmaan voi tutustua osoitteessa urkupaivat.fi.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssi-ilmoittautuminen on auki osoitteessa urkupaivat.fi 30.6.2023 saakka. Ilmoittautumaan pääset tästä.

 

VALINTAPERUSTEET

Opettajat valitsevat kurssilaiset ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen perusteella (koulutus, muu kokemus).

 

HINNAT

Jokainen kurssilainen saa valita haluamansa määrän (max. 4 tuntia samaa kurssia) tunteja hintaan 60e/45min, Sibelius-Akatemian opiskelijat hintaan 50 e / 45min (ilmoittautumisen yhteydessä vaaditaan dokumentti opiskelijastatuksesta). Kurssilaisten on siis mahdollista yhdistellä eri kursseja haluamallaan tavalla tai keskittyä vain yhteen kurssiin haluamansa määrän verran.

 

Opettajat

 

 

Franz Danksagmüller on itävaltalaissyntyinen aikamme urkumusiikin uranuurtaja. Hän on opiskellut urkujensoittoa, sävellystä ja elektronista musiikkia Wienissä, Lintzissä, Saarbrückenissä sekä Pariisissa, ja esiintyy sekä soolourkurina että osana erilaisia kokoonpanoja. Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut urkujensoiton ja improvisaation professorina Lyypekin musiikkikorkeakoulu. Hän yhdistää sävellystyössään perinteisen urkumusiikin kaanonia nykyaikaiseen live-elektroniikalla rikastettuun performanssiin. Kurssin teemana on erityisesti Max Regerin urkumusiikki, joten oppilailta toivotaan Regerin urkuteoksia. Opetus tapahtuu Martinkirkossa.

Musiikin tohtori Kari Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea, useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Vuodesta 2001 lähtien Vuola on toiminut Paraisten Urkupäivien taiteellisena johtajana. Hän on opettanut urkujensoittoa ja urkuimprovisaatiota Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa useita vuosia.

Hanna Lehtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta kirkkomuusikoksi, jossa on myös suorittanut laulun A-kurssitutkinnon, syventäen samalla laulupedagogin opintojaan, joksi valmistui Turun AMK:sta vuonna 2005. Lehtonen on toiminut Paraisilla (Väståbolands svenska församling) kanttorina vuodesta 2012 ja toimii myös laulunopettajana kansalaisopisto Kombissa sekä opettaa liturgista laulua Åbo Akademissa.

Mikko Heininen (1972 Rauma) soitti pianonsoiton jatkotutkintonsa Turun konservatoriossa vuonna 1996 ja valmistui musiikin maisteriksi (Master of Music) professori Vitalij Margulisin luokalta Kalifornian yliopistosta Los Angelesista vuonna 1999. Opiskeluaikoinaan hän täydensi opintojaan useilla mestarikursseilla, joilla hänen opettajinaan ovat olleet Risto Kyrö, Eero Heinonen ja Liisa Pohjola, sekä kursseilla Saksassa ja Espanjassa professorit Vitalij Margulis ja Émile Naoumoff. Hän on työskennellyt pianomusiikin ja kamarimusiikin lehtorina Lahden Musiikkiopistossa vuosina 1996-1997 ja 2000-2002, pianomusiikin ja säestyksen lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa 2002-2017, josta lähtien vapaana taiteilijana. Syksystä 2020 alkaen hän on myös toiminut pianomusiikin opettajana Turun konservatoriossa.